"Bosna je najbolja opcija, odmah bi igrao za A reprezentaciju, garantuju mu da će biti starter"

Hoće li Zmajevi dobiti pojačanje u odbrani?

"Bosna je najbolja opcija, odmah bi igrao za A reprezentaciju, garantuju mu da će biti starter"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će u septembru odigrati prvi zvanični meč nakon duže vremena, a na spisku Dušana Bajevića moglo bi biti novih imena. 

Među igračima za koje se bori NFSBiH se nalazi i Anel Ahmedhodžić, izuzetno talentovani defanzivac koji je prošao omladinske selekcije Švedske.

Ovaj 21-godišnjak još uvijek nije odlučio za koju seniorsku selekciju će igrati, ali da se pita njegov otac Mirsad izbor bi pao na Bosnu i Hercegovinu.

Posljednjih dana Ahmehodžić senior je izuzetno aktivan u švedskim medijima te često govori o svom sinu. U razgovoru za Expressen je kakao kako bi za igranje za Bosnu bilo najbolja opcija.

"Nije još odlučio. Pregovaramo. Bosna i Švedska ga žele, ali sam čuo od bosanskog fudbalskog saveza (NFSBiH) da imaj uveliu želju da priključe Anela reprezentaciji", rekao je Mirsad.

Otac odličnog štopera je otrkio i detalje pregovora sa predstavnicima krovne kuće bh. fudbala. Kazao je kako je njegovom sinu već zagarantovana minutaža.

"Vide ga kao igrača koji obećava, ali i imaju veliku potrebu za štoperom. Bosna ga želi da igra u Ligi nacija i u baražu za Evropsko prvenstvo. Anel je prioritet za Bosnu i garantuju mu minutažu iznad svega da će igrati od početka. To je ono što sam čuo iz FS BiH."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Veoma mu je teško da odluči. Igrao je za omladinske selekcije Švedske od 15 godine, a i dobio je poziv tokom januarske turneje."

"Nije lak. Bosna i Švedska su zainteresovani, ali sada je Bosna najbolja opcija jer bi bio u mogućnosti da igra za A reprezentaciju", poručio je Ahmedhodžić senior.

Top Komentari

Piksi
Ne igra se za Bosnu radi minutaze, nego radi ljubav. Nadam se samo da njegov otac ne kaze ovo samo da ga svedjani stavi u prvi 11
9 0
Keno
Drago mi je da se savez bori za igrace. Sta god da izabere momak mnogo je bolje nego prije
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi