"Anel treba da odluči srcem i da odabere ono što će mu biti od koristi u životu"

Saigrač o Ahmedhodžiću

"Anel treba da odluči srcem i da odabere ono što će mu biti od koristi u životu"

M. Šljivak

Defanzivac švedskog velikana Malmea Anel Ahmedhodžić (21) mogao bi već u septembru obući dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Talentovani štoper igrao je za mlade selekcije Švedske, ali je u posljednje vrijeme u kontaktu s predstavnicima NSBiH i vrlo je moguće da će u budućnosti igrati za Zmajeve.

Ahmedhodžić prema svim navodima još uvijek nije donio konačnu odluku, a njegov saigrač Marko Johansson, smatra da Anel treba donijeti odluku srcem i bez ičijeg uplitanja.

"Jedini savjet kojeg ću mu dati je da odluči srcem. Treba da uradi ono što će mu biti od koristi i što je najbolje za njega. Nikoga ne treba da sluša. Naravno, porodica može imati svoje mišljenje, ali on mora donijeti konačnu odluku šta je najbolje za njega", rekao je golman Malmea.

S obzirom na to da je porijeklom iz bivše Jugoslavije, Johansson također dobija pozive i to od dvije reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Još uvijek dobijam pozive Srbije i Makedonije. To mi izuzetno godi, jer znači da radim odličan posao. Ali, moj odabir je Švedska. U reprezentaciji sam od 15 godine i zašto da ne nastavim? Meni je to logična odlika", rekao je on.

Pored Ahmedhodžića bh. selekcija se nada da će dres Zmajeva obući još dvojica talentovanih defanzivaca Bećir Omeragić (Zurich) i Dennis Hadžikadunić (Rostov).

Top Komentari

Penderinos
Potpuno kontradiktorna izjava, ili srce ili korist
3 1
Shik
Kad se umjesaju Dzeko i Zlatan u pricu onda ce se znati da ga neko ozbiljno zeli..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi