Legendarni trener napušta Kinu i sjeda na klupu Azzurra?
Foto: EPA

Capello preuzima reprezentaciju Italije?

Legendarni trener napušta Kinu i sjeda na klupu Azzurra?

Poput mnogih proslavljenih stručnjaka, za odlazak u Kinu se, ovog ljeta, odlučio i Italijan Fabio Capello. On je tako preuzeo kineski Jiangsu Suning, ali se čini da bi uskoro mogao napustiti mjesto trenera ove ekipe.

Navodno je velika Capellova želja povratak u Italiju, a pojavile su se i glasine da se nije najbolje snašao u Jiang Suningu, klubu u koji je stigao na nagovor Waltera Sabatinija, jednog od savjetnika u milanskom Interu. Podsjetimo, baš poput Capellovog sadašnjeg kluba i Inter se nalazi u vlasništvu Suning grupe.

Prema navodima italijanskih medija Capello je upravo u razgovoru sa Sabatinijem izrazio želju da napusti Jiangsu nakon okončanja sezone u kinsekoj Super ligi.

A kako se bliži kraj kineskog šampionata, tako su sve glasnije špekulacije da bi se Capello mogao vratiti u Italiju i preuzeti kormilo nacionalne selekcije ove zemlje, s obzirom da navijači i nemaju puno povjerenja u sadašnjeg selektora Azzurra Gian Piera Venturu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi