Chiellini kritikovao FIFA-in sistem rangiranja
Foto: EPA

Štoper Italije sumnja u njegovu tačnost

Chiellini kritikovao FIFA-in sistem rangiranja

Italija u ovim trenucima igra utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Makedonije, a upravo pred ovaj duel s medijima je razgovarao Giorgio Chiellini.

Iskusni italijanski štoper je tom prilikom iznio i kritike na račun FIFA-inog sistema rangiranja. Naime, Chiellini "sumnja" u tačnost rang listi.

"FIFA-in sistem rangiranja ostavlja prostora za sumnje, a prijetaljskim susretima se možda pridaje previše važnosti. Mi nismo izgubili kvalifikacionu utakmicu od 2006. godine, dakle od osvajanja Svjetskog prvenstva", istakao je štoper Juventusa, pa dodao:

"Svi koji nastupaju na velikim turnirima zanju da tih 30-40 dana mogu potpuno promijeniti stvari i mi želimo biti na Svjetskom prvenstvu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Italija trenutno vodi protiv Makedonije, a Azzurrima je na ovoj utakmici dovoljan i bod kako bi osigurali mjesto u baražu za Svjetsko prvenstvo, ali su bodovi iz preostalih utakmica ključni kako bi Italijani imali lakši žrijeb u play-offu za Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi