Legia ponizila Wislu, Štilić igrao 90 minuta

Poljska Ekstraklasa, liga za prvaka, 3. kolo

Legia ponizila Wislu, Štilić igrao 90 minuta

Edmir Škorić

U trećem kolu lige za prvaka poljske Ekstraklase Legia je ugostila Wislu u Varšavi i ostvarila ubjedljivu pobjedu (5:0)...

Legia je razbila Wislu pred svojim navijačima za treću pobjedu u tri odigrane utakmice lige za prvaka. Iako je do kraja ostalo da se odigraju još četiri kola, skoro sa sigurnošću možemo reći da je Legia novi prvak.

Micha Žyro je doveo domaće u vodstvo nakon 20 minuta igre, a do poluvremena su mrežu gostiju iz Krakovije tresli još Michal Kucharczyk, te Tomasz Jodloweic. U nastavku su strijelci bili i Dossa Junior, te Marek Saganowski.

Za nemoćne goste svih 90 minuta igrao je i bh. reprezentativac Semir Štilić.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ekstraklasa, liga za prvaka, 3. kolo:

Legia - Wisla 5:0 (Žyro 20, Kucharczyk 35, Jodlowiec 44, Dossa 58, Saganowski 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti