Pepe se vraća kući, potpis samo pitanje dana

Nakon epizode u Bešiktašu

Pepe se vraća kući, potpis samo pitanje dana

Iskusni portugalski defanzivac Pepe, čini se, neće dugo tragati za novim angažmanom.

Krajem 2018. godine kontroverzni Pepe se sporazumno razišao sa Bešiktašom, a premda se u međuvremenu povezivao sa prelaskom u Wolvehampton, navodno je najbliže povratku u Porto.

To je ujedno klub u kojem je 35-godišnji Pepe započeo karijeru i stekao afirmaciju. Record piše kako su pregovori na relaciji "Pepe - Porto" uveliko u toku, te da bi nekadašnji nogometaš Reala, ukoliko dođe do dogovora, potpisao ugovor do kraja sezone i vjerovatno onda stavio tačku na bogatu karijeru.

Pepe je posljednji put Portov dres nosio 2007. godine kada je prodan Realu za 30 miliona eura, a za taj tim je igrao sljedećih deset godina, da bi potom uslijedio transfer u Bešiktaš, što je ujedno i njegov posljednji klub.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Pepe je za vrijeme epizode u Bešiktašu odigrao 52 utakmice i uspio je za to vrijeme kao defanzivac da postigne sedam pogodaka i podijeli tri asistencije. Razlog zbog kojeg je otišao navodno su finansije, pošto turski tim nije uspio da osigura sredstva za njegovu platu kao i još nekim naplaćenijim igračima, pa je razlaz bio neminovan.

Za reprezentaciju Portugala je, vrijedi istaknuti, odigrao dosad 103 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi