Poznato ime novog kluba: Fabregas danas igra posljednji meč u dresu Chelseaja

Oprašta se od Plavaca

Poznato ime novog kluba: Fabregas danas igra posljednji meč u dresu Chelseaja

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja igraju danas na domaćem terenu protiv Nottinghama utakmicu trećeg kola engleskog FA kupa.

Plavci će na Stamford Bridgeu igrati protiv Nottinghama od 16 sati, a prema svemu sudeći ovo će biti posljednji meč za Cesca Fabregasa u dresu londonskog kluba. Engleski mediji prenose da će Fabregas naredne sedmice sigurno napustiti Chelsea, te da će karijeru nastaviti u Francuskoj.

Španac u dosadašnjem dijelu sezone nije bio standardan koliko je očekivao, te je bilo jasno da bi već u januaru mogao potražiti novi klub. Chelsea je imao nekoliko ponuda iz Italije za Fabregasa, a najviše se povezivao s Milanom.

Međutim, prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije da Fabregas ide u Monaco koji se bori za opstanak u Francuskoj. Sky Sports prenosi da je ovdje sve dogovoreno, te da će se Fabregas danas oprostiti od navijača Chelseaja.

Prelazak u Monaco dogovoren još prije tri dana

Njegov novi tim do kraja sedmice postat će francuski Monaco, a Španac će sa Kneževima potpisati ugovor na dvije i po godine.

Fabregasu ugovor sa Chelseajem ističe narednog ljeta. Klub će pokušati barem nešto zaraditi na njegovom transferu, ali nije poznato koliko će Plavci inkasirati novca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Cesc će svakako imati razloga za zadovoljstvo jer će samo za potpis dobiti 10 miliona eura bonusa, a sigurno da će imati i jako dobru platu u novom klubu.

Monaco je u borbi za potpis sjajnog veznjaka pobijedio Milan i Arsenal, a Fabregas će Chelsea napustiti nakon četiri i po godine. Prije Chelseaja Fabregas je igrao tri godine u Barceloni gdje je došao 2011. godine nakon punih osam godina u redovima Arsenala.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi