Lehmann je imao brojne skandale, jedan i sa Salihovićem...

Bio je majstor, ali i - luđak

Lehmann je imao brojne skandale, jedan i sa Salihovićem...

U svijetu nogometa bilo je i biće mnogih velemajstora, znalaca, kao i onih koje bismo mogli da nazovemo čudacima ili malo jače luđacima.

Teško je u ovoj kategoriji nogometaša napraviti preciznu skalu, no na listi 'najluđih' svakako zaslužuje da bude i nekadašnji njemački golman Jens Lehmann, čiju su karijeru obilježili skandali, kako na terenu tako i izvan njega.

Nekadašnji član Arsenala bi svojim 'podvizima' za vrijeme karijere mogao ispuniti i nekoliko knjiga. Recimo, 2009. godine je na meču Lige prvaka protiv Uniree odjednom otrčao iza reklame svog gola i obavio nuždu, a srećom po njega, u tom trenutku njegovi saigrači su pritiskali Rumune i tako njemu dali vremena da riješi svoj problem.

No, na tome Lehmann nije stao. Zbog kritika na račun bivšeg trenera Markusa Babbela nije želio da Stuttgartu plati 40.000 eura, koliko je iznosila kazna, a u vremenu dok je branio za Stuttgart jednom navijaču je strgnuo naočale jer ga je poslije utakmice krivio za gubitak bodova. Vratio mu ih je tek poslije verbalnog prepucavanja. 

Na Stuttgartove treninge je, recimo, redovito letio helikopterom iz svog doma u Stanbergu (u blizini Minhena) što je stanovnicima smetalo zbog buke, a jedan od 'incidenata' vezan je i za našeg Sejada Salihovića. Bivši reprezentativac BiH je tokom utakmice Stuttgarta i Hoffenheima ostao bez kopačke koja je spala sa njegove noge i završila blizu Lehmanna, a Nijemac ju je na kraju uzeo i - bacio van terena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi