Leicester bez pola prvotimaca slavio u gostima protiv West Hama

Vardy nije ni bio u sastavu

Leicester bez pola prvotimaca slavio u gostima protiv West Hama

E. Čaušević

Fudbaleri Leicestera večeras su u gostima pobijedili West Ham sa 2:1 u meču 20. kola engleskog Premiersipa.

Leicester je uspio doći do tri boda iako je Brandan Rogers šansu dao većinom rezervnim igračima, a Jamieja Vardyja nije ni bilo u konkurenciji za ovu utakmicu.

Međutim, Lisice su i pored toga uspjele da dođu do pobjede protiv West Hama koji je očito u velikoj krizi. Leicester je do prednosti mogao već u 12. minuti, ali je Gray promašio penal.

No, do kraja prvog dijela vidjeli smo dva gola. Gosti su poveli u 40. minuti kada je mrežu West Hama zatresao Iheanacho. Ipak, u posljednjoj minuti prvog dijela domaći su poravnali na 1:1, a gol je postigao Fornals.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Činilo se da bi West Ham mogao do preokreta u drugom dijelu, ali se to nije desilo. Na kraju Leicester je uspio da pobijedi, a trenutak odluke desio se u 56. minuti kada je Gray pogodio za 1:2 i ispostavilo se da je to konačan rezultat meča.

Leicester je i dalje na drugom mjestu sa 42 boda, dok je West Ham na 17. poziciji sa 19 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi