Leicester doveo Sevillinu 'radilicu"
Foto: EPA

Vicente Iborra potpisao na četiri godine

Leicester doveo Sevillinu 'radilicu"

Dojučerašnji kapiten Seville Vicente Iborra je danas ozvaničio saradnju sa Leicester Cityjem. On je sa Lisicama potpisao četverogodišnji ugovor.

Iako se o visini njegovog transfera za sada samo špekuliše, pretpostavlja se da je Leiceseter za njegove usluge Sevilli isplatio oko 12.5 miliona funti.

Ibarro je poznat po svom zalaganju na terenu, a od kada je stigao u Sevillu 2013. godine, za klub iz Andaluzije je odigrao 172 utakmice, te je uspio postići i 30 golova.

Ovaj 29-godišnji Španac je drugo ovosezonsko pojačanje Leicestera, s obzirom da je prije njega u klub stigao štoper Hulla Harry Maguire.

"Veoma sam sretan što sam u Leicester Ctiyju i radujem se igranju u Premier ligi sa svojim novim saigračima", izjavio je Iborra za zvaničnu stranicu Leicestera, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sve u vezi ovog kluba mi se čini odličnim i bilo je sjajno upoznati moje nove saigrače."

"Apsolutno sam oduševljen što nam se Vicente pridružio. On je igrač sa sjajnim pedigreom", dodao je trener Lisica Craig Shakeaspeare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi