Leicester dovodi Mahrezovog nasljednika

Elyounoussi na meti engleske ekipe

Leicester dovodi Mahrezovog nasljednika

Endin Čaušević

Fudbaler Leicestera Riyad Mahrez na kraju sezone najvjerovatnije napustit će ekipu Lisica.

Leicester ove sezone pruža sjajne partije, a Mahrez je jedan od najboljih igrača ove ekipe. Svojim paritijama skrenuo je pažnju mnogih evropskih klubova i na kraju sezone najvjerovatnije će napustiti engleski ekipu. 

Prema pisanju ESPN-a čelnici Leicestera našli su zamjenu za Mahreza, a u ovu ekipu trebao bi stići fudbaler Moldea Mohamed Elyounoussi. 

Ovaj 21-godišnji fudbaler u Molde je stigao na ljeto 2014. godine iz Sarpsborga, a u 78 utakmica za Molde postigao je 36 golova. On je ove sezone u Evropskoj ligi uspio da postigne sedam golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još uvijek nije poznato koliko bi ovaj fudbaler mogao koštati Leicester. Elyounoussi s Moldeom ima ugovor do ljeta 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi