Leicester izgubio od Tottenhama ali i dalje ima šansu za Ligu prvaka

Pijetlovi uvjerljivo slavili

Leicester izgubio od Tottenhama ali i dalje ima šansu za Ligu prvaka

Ekipa Tottenhama pregazila je na domaćem terenu Leicester sa 3:0 u susretu 37. kola Premiershipa. 

Ovo je bio jako bitan meč za Lisice jer se bore sa Manchester Unitedom i Chelseajem za treću i četvrtu poziciju, a ovim porazom njihove šanse su znatno manje.

Tottenham je riješio pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu jer su tada postignuti svi golovi a strijelci su bili Justin (autogol) i Harry Kane dva puta.

Lisicama ovaj poraz vjerovatno znači da će u posljednjem kolu na domaćem terenu morati da pobijede Manchester United kako bi se plasirale u Ligu prvaka.

S druge strane, Tottenham je nakon pobjede skočio na 6. poziciju jer sada ima 58 bodova. Pijetlovi u posljednjem kolu gostuju Crystal Palaceu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 37. kolo:

Tottenham - Leicester 3:0

Top Komentari

Adnan@Kara
Brandon je užasan trener.....
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi