Leicester kopira Montpellier iz 2012. godine

Vardy kao Giroud, Mahrez kao Belhanda

Leicester kopira Montpellier iz 2012. godine

Edmir Škorić

Trener Rene Girard uporedio je ekipu Montpelliera i Leicestera.

Girard je osvojio naslov u Francuskoj 2012. godine, a vrijednost tog trofejnog sastava Monteplliera iznosila je svega 6.25 miliona, dok je PSG samo za Javiera Pastorea te godine platio 42 miliona eura.

Montpellier je uspio da završi ispred zvijezda PSG-a, Lyona, Lillea i Marseillea... Na sličan način sada igra i Leicester.

"Prije uspješne sezone, obje ekipe su završile na 14. mjestu, spasivši se tako ispadanja. Osim toga, nakon 28 kola i Montpellier je, kao sada Leicester, imao 57 bodova, s tim da je Montpellier zaostajao za PSG-om dva boda", rekao je Girard.

Giroud - Vardy, Belhanda - Mahrez

"Montpellier je imao Girouda (17 golova u 28 kola), a Leicester ima Vardyja (19 golova). Obojica su ponikli u nekim niželigaškim timovima i odjednom su zablistali. Osim toga, obje ekipe imaju briljantne veznjake - Younesa Belhandu i Riyada Mahreza".

Girard priznaje da se vodio i psihološki rat svakodnevno u pobjedničkoj sezoni.

"Uvijek sam na presicama stavljao pritisak na PSG i Carla Ancelottija, a svoje igrače sam pokušavao ostaviti na miru. Kada smo bili ispred PSG-a, uvijek sam govorio da su oni veliki favoriti i to je stvarno bilo tako. Putem medija smo prebacivali pritisak na druge ekipe".

"Kada god su me pitali možemo li osvojiti naslov, govorio sam: 'Ne, ne, ne'", tvrdi on.

Bitno je samo uživati u nogometu

"Nismo razmišljali toliko o naslovu ili kako srušiti PSG, Marseille ili Lille. Gradsili smo ekipu, igrali smo i jednostavno nas je išlo. Svi su čekali kada ćemo pasti, ali to se nije dogodilo. Sada se isto svi pitaju za Leicester, a oni, baš kao i mi, samo uživaju u nogometu i ne brinu previše", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Još je istakao da je Claudio Ranieri vrhunski trener, da savršeno poznaje situaciju ida se može nositi sa svakim pritiskom, pa vjeruje da će Leicester do kraja ostati na vrhu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti