Leicester nagrađuje Kantea i šalje upozorenje rivalima

Oduševio sve u klubu

Leicester nagrađuje Kantea i šalje upozorenje rivalima

Fudbaler Leicestera N'Golo Kante igra fantastičnu sezonu na King Power Stadiumu.

Sa svojim klubom se devet kola prije kraja sezone nalazi na prvom mjestu sa pet bodova više od Tottenhama, a francuski defanzivni veznjak je jedan od najvažnijih kotača u timu Claudia Ranierija.

Kante je svojim odličnim partijama skrenuo na sebe pažnju Arsenala i Chelseaja, koji bi ga željeli angažovati već na ljeto. Ipak, nešto se pita i Leicester, koji mu je već spremio novi ugovor.

Ako je vjerovati britanskim medijima, Kante bi mogao dobiti svojevrsnu nagradu od čelnika Leicestera, koji su odlučili poboljšati uvjete u ugovoru koji će mu uskoro biti ponuđen.

Iako je Kante, koji je u Leicester stigao iz Caena prošlog ljeta, sa Lisicama tada potpisao četverogodišnji ugovor, jasno je da to danas više nije isti igrač. Njegova cijena i rejting su nevjerovatno porasli, pa će tako biti jedan od najtraženijih fudbalera u ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim što će Kante dobiti veća primanja, Leicester će u novi ugovor ugraditi i otkupnu klauzulu, kojom će potencijalnim kupcima postaviti uvjet. Ovim potezom će tim sa King Powera poslati jasno upozorenje prvenstveno Arsenalu i Chelseaju, koji će za Kantea morati dobro 'zavući ruku u džep'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi