Leicester našao zamjenu za Kantea

Victor Wanyama u Leicesteru

Leicester našao zamjenu za Kantea

Midhat Šljivak

N'Golo Kante će kako stvari stoje napustiti Leicester u ljetnom prelaznom roku, ali ni u redovima prvaka Engleske ne sjede skrštenih ruku.

Već su krenuli u dovođenje zamjene za sjajnog Francuza, a novi član popularnih Lisica trebao bi postati veznjak Southamptona Victor Wanyama.

Ovaj 25-godišnji Kenijac iza sebe ima dosta dobru sezonu u ekipi sa St. Mary stadiona. Menadžer Leicestera Claudio Ranieri vidi ga kao idealnu zamjenu za Kantea i on je za sada prvi pik kluba.

Član Southamptona Wanyama je postao 2013. godine. Stigao je iz Celtica, a u karijeri je igrao još za belgijski Beerschot i švedski Helsingborgs.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Protekle sezone je odigrao 35 utakmica za Svece, a postigao je jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi