Leicester neočekivano zaradio 1,5 miliona funti

Svi su zaboravili na njega...

Leicester neočekivano zaradio 1,5 miliona funti

Endin Čaušević

Leicester će osvajanjem titule prvaka Engleske zaraditi blizu 250 miliona funti, ali to nije sve.

Ipak, danas su navijači Leicestera saznali da će njihov tim zaraditi dodatnih 1,5 miliona funti jer je Middlesbrough uspio da se vrati u najjači rang engleskog fudbala.

Naime, Leicester je prošle godine ovoj ekipi prodao napadača Davida Nugenta, a u klauzuli ugovora nalazi se stavka da njegov novi klub mora Leicesteru isplatiti dodatnih 1,5 miliona funti ukoliko ekipa izbori povratak u Premiership.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogim navijačima novog prvaka Engleske nije bilo jasno zbog ćega je njihov klub zaradio dodatnih 1,5 miliona funti, pa su čelnici kluba odlučili da objasne kako stvari stoje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi