Leicester pobijedio u utrci United i Tottenham i dogovorio najskuplje pojačanje u svojoj historiji
Youri Tielemans je novi igrač Leicestera

Mladi talentovani Belgijanac ostaje u Leicesteru

Leicester pobijedio u utrci United i Tottenham i dogovorio najskuplje pojačanje u svojoj historiji

S. Pašalić

Leicester City je uspio postići dogovor sa Monacom oko prelaska mladog Yourija Tielemansa u ovaj klub.

Ovaj 22-godišnji Belgijanac je u januaru ove godine stigao u Leicester na posudbu i odigrao 13 utakmica u Premier ligi i postigao 3 gola, te upisao 5 asistencija.

Iako je postojao veliki interes Manchester Uniteda i Tottenhama, Leicester je dogovorio dolazak Tielemansa za 40 miliona funti, što će biti najveći transfer u historiji ovog kluba.

"Tako je sjajan osjećaj potpisati za ovaj nogometni klub. Otkako sam prošle sezone došao na posudbu, svi igrači, osoblje i navijači bili su fantastični sa mnom, pa sam oduševljen što mogu postati igrač Leicestera"

"Vjerujem da imamo talent u ekipi da postignemo nešto posebno i biti dio toga je za svakog igrača uzbudljiva stvar. Stvarno ne mogu čekati da ponovno započnem s ovim klubom i učinim sve što mogu da pomognem svojim saigračima", rekao je Tielemansa.

Tielemans je karijeru započeo u Anderlechtu, a zatim je 2017. godine prešao u Monaco za nešto više od 26 miliona eura. Za reprezentaciju Belgije je odigrao 23 utakmice i bio je član tima koji je igrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi