Manchester City naredne sedmice ruši rekord Virgila van Dijka
City je spreman ponuditi platu Maguireu od 280.000 funti sedmično

Građani kradu pojačanje Manchester Unitedu

Manchester City naredne sedmice ruši rekord Virgila van Dijka

S. Pašalić

Manchester United i Manchester City su željeli ovog ljeta dovesti igrača Leicestera Harryja Maguirea.

26-godišnji stoper je 2017. godine stigao iz Hull Cityja u Leicester za nešto malo manje od 14 miliona eura, a sada bi mogao srušiti rekord koji je Liverpool platio za Virgila van Dijka.

Naime, engleski mediji pišu da bi igrač Leicestera naredne sedmice mogao preći u Manchester City za 80 miliona funti.

Maguire je spreman da se pridruži Cityju i odbije United, a Građani su spremni da mu ponude sedmičnu platu od 280.000 funti kako bi prešao na Etihad.

Englez je u septembru prošle godine potpisao novi petogodišnji ugovor sa Leicesterom za koji je ove sezone odigrao 32 utakmice te je postigao 3 gola, ali bi sada mogao preći u redove prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti