Leicester siguran u gostima protiv WBA, dva gola Vardyja iz penala

Tri boda za Lisice na startu Premiershipa

Leicester siguran u gostima protiv WBA, dva gola Vardyja iz penala

E. Čaušević

Fudbaleri Leicestera odlično su otvorili novu sezonu u Premiershipu jer su danas u gostima slavili protiv WBA sa 3:0.

Leicester je od samog početka bio dosta bolji na terenu i vidjelo se da će ekipa Slavena Bilića danas teško do bodova. Lisice su u prvom poluvremenu imale nekoliko dobrih šansi, ali nije bilo golova.

Ipak, u drugom poluvremenu se "otvorilo" za goste i uspjeli su da postignu čak tri gola i ubjedljivo dođu do pobjede.

Leicester je do prednosti stigao u 57. minuti nakon sjajne akcije. Praet je odlično centrirao u petarac gostiju gdje se najbolje snašao Castagne koji glavom pogađa za 0:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gosti su prednost udvostručili u 73. minuti kada je Vardy oboren u kaznenom prostoru, a sudija je opravdano svirao penal. Vardy je preuzeo odgovornost i sigurno pogodio za 0:2.

Posao u ovom meču završen je deset minuta kasnije. Sudija je ponovo svirao penal za goste koji je izborio Justin, a siguran s bijele tačke ponovo je bio Vardy koji je postavio konačnih 0:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi