Leicester u historiji Premier lige nakon samo 45 minuta igre
(Foto: EPA)

Nevjerovatno vodstvo Lisica

Leicester u historiji Premier lige nakon samo 45 minuta igre

Midhat Šljivak

Nevjerovatno vodstvo ima ekipa Leicestera protiv Southamptona na St. Mary's stadionu.

Lisice su nakon 45 minuta igre razbile domaće sa 0:5, a pomogao im je u tome Ryan Bertrand koji je dobio crveni karton nakon 12 minuta igre.

Golijadu je započeo Chilwell golom za 0:1 u 10. minuti, a zatim su pogađali Tielemans, dva puta Ayoze Perez i Jamie Vardy.

Interesantno je svakako da je Leicester tek drugi tim u historiji Premier lige koji ima vodstvo od 5:0 na poluvremenu gostujuće utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranije je to samo pošlo za rukom ekipi Manchester Cityja koja je u aprilu 2010. godine protiv Burnleyja imala isto vodstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi