Leicester već pronašao zamjenu za Kantea

Bit će prometno na King Poweru

Leicester već pronašao zamjenu za Kantea

Po svemu sudeći novi prvak Engleske Leicester će u narednu sezonu uči brojniji za nekoliko novih fudbalera.

Prema pisanju britanskih medija, prvo ime na listi želja Claudia Ranierija je Victor Wanyama, 24-godišnji fudbaler Southamptona i reprezentativac Kenije.

Wanyama ima važeći ugovor sa Southamptonom do juna 2017. godine i još uvijek nije poznato da li će produžiti saradnju sa svojim klubom. Obzirom da igra na poziciji zadnjeg veznog, jasno je i zbog čega bi ga Ranieri mogao angažovati u ljetnom prelaznom roku.

Jedan od najboljih igrača Leicestera N'Golo Kante nalazi se na meti brojnih evropskih velikana i sve je bliže odlasku sa King Powera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Leicesteru pravu alternativu vide upravo u Wanyami, koji je u ovoj sezoni odigrao ukupno 27 utakmica u crveno-bijelom dresu u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti