Leicesterovih 14 sekundi očaja
Foto: EPA

Adrien Silva ne može biti registovan

Leicesterovih 14 sekundi očaja

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) zabranila je ekipi Leicestera registraciju veznjaka Adriena Silve.

Lisice su krajem prelaznog roka odlučile angažovati ovog portugalskog fudbalera i izdvojili su 22 miliona funti za njegove usluge. Ipak, on uskoro neće obući dres Leicestera i to zbog problema s registracijom.

Engleski tim nije dostavio validnu dokumentaciju FIFA-i za registrovanje transfera Silve iz Sportinga i dogovor je morao biti stopiran. Papir je kasnio 14 sekundi i Silva zbog toga ne može biti registrovan, ali će uredno biti plaćen od strane ekipe s King Power stadiona.

"Radimo još sa Sportingom kako bismo prevazišli nastale probleme. Istražujemo sve moguće opcije kako bismo našli pravo rješenje u ovom slučaju", saopštili su iz Leicestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Silva će na kraju vjerovatno posati novi član Lisica. Međutim, potrebno je da FIFA odobri njegovu registraciju, ali očigledno da određenih prepreka ima.

Silva je standardni reprezentativac Portugala, a zbog transfera u Leicester propustio je meč protiv Farskih Ostrva prošlog četvrtka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi