Leipzig izbacio Hoffenheim iz DFB Pokala, Bičakčić odigrao 67 minuta

Pobjeda rezultatom 2:0

Leipzig izbacio Hoffenheim iz DFB Pokala, Bičakčić odigrao 67 minuta

Fudbaleri Leipziga plasirali su se večeras u osminu finala DFB Pokala nakon što su pobijedili Hoffenheim sa 2:0 na domaćem terenu.

U prvom poluvremenu ove utakmice većinom smo gledali uspavanku i nije bilo golova.

Ipak, u nastavku su se strijelci, barem kod domaće ekipe, probudili pa su za samo osam minuta riješili ovu utakmicu. Prvo je u 48. minuti Werner pogodio za vodstvo svog tima, da bi isti igrač osam minuta kasnije postavio konačan rezultat meča.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić igrao je do 67. minute kada ga je zamijenio Grifo.

Podsjetimo, osim Leipziga večeras su se u utakmicama Kupa Njemačke dalje plasirali i Borussia Dortmund, Schalke, Nurnberg, Werder Bremen, Duisburg, Bayer Leverkusen i Kiel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti