Neće praviti izuzetak: Igrači Liverpoola ne mogu putovati u Njemačku na meč Lige prvaka

Gostuju Leipzigu

Neće praviti izuzetak: Igrači Liverpoola ne mogu putovati u Njemačku na meč Lige prvaka

Endin Čaušević

Leipzig i Liverpool bi 16. februara trebali odigrati prvi meč osmine finala Lige prvaka, ali sada je to pod upitnikom.

Engleski mediji objavili su večeras da Liverpool nema dozvolu da uđe u Njemačku kako bi odigrali meč protiv Leipziga, a sve zbog mjera koje su na snazi u ovoj zemlji zbog pandemije koronavirusa.

Vlasti u Njemačkoj su saopštile da zabrana ulaska u ovu zemlju iz Velike Britanije i dalje važi i da neće biti nikakvih izuzetaka što se tiče fudbalskih klubova koji dolaze iz ove zemlje.

Oni su poručili da meč Leipziga i Liverpoola nije razlog da se krše pravila koja su na snazi, te da je zabrana ulaska za sve iz Velike Britanije donesena zbog novog soja koronavirusa koji se pojavio na Otoku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve je izglednije da se ovaj meč neće igrati u Njemačkoj zbog čega Leipzig mora tražiti način da se odigra na nekom neutralnom terenu. Također, postoji opcija zamjene domaćinstva da se prva utakmica igra na Anfieldu, ali ni to nije rješenje jer bi nakon meča igrači Leipziga morali u obavezan karantin po povratku u Njemačku.

No, UEFA ima i rezervni plan koji je predviđen za takve slučajeve. To je da se utakmica odgodi jer se mečevi osmine finala mogu igrati najkasnije do 2. aprila. Također, ove mjere bi mogle ugroziti i meč Manchester Cityja i Borussije Monchengladbach koji je na programu 24. februara.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Kakva Corona ,u nas 90 % stanovnistva prebolilo to kuci uz blage simptome zato i imamo manji broj , a ovi nase Bolnice docepale se testova covjece radi sitnice te testira .
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi