Leipzig mrze iz dna duše, ali u Dortmundu pretjeruju

Mržnja nema granica

Leipzig mrze iz dna duše, ali u Dortmundu pretjeruju

Edmir Škorić

Navijači i igrači Leipziga imali su jedno jako ružno iskustvo proteklog vikenda.

Leipzig je gostovao u Dortmundu, te je poražen s 1:0 od Borussije, a po samom dolasku u grad na zapadu Njemačke dočekao ih je pravi pakao.

Brojni su transparenti ukazivali na mržnju prema Leipzigu, pa je između ostalog gostima poručeno da "odje**", da su nepoželjni, da su "komercijalne svinje" i čak se pozivalo na klanje bikova. 

Jedan od pripadnika policije u Dortmundu je kazao da je prošao dosta toga u životu, ali da ovakvu mržnju nikada prije nije vidio. 

Prema gostima iz Leipziga letjele su kamenice, jaja, čak i smeće. Odakle ta mržnja prema Leipzigu?

Leipzigu je Red Bull sponzor, a ovaj klub je postao najomraženiji u njemačkom nogometu jer se uz pomoć novca od sponzora energetskog pića lako dogurao do vrha. Dobio je od sponzora i boje i grb, postao poput tima iz Salzburga, te ima nevjerovatan budžet.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S obzirom da u njemačkom nogometu klubovi ne mogu nositi ime sponzora, novi klub je nazvan Rasenballsport Leipzig, što otprilike znači "loptaški sport na travnatom terenu". No, to je ime izbjegnuto u marketinškim materijalima i zemijenjeno nazivom "The Red Bulls" ili jednostavno "RB".

S druge strane, Borussia je jedan od najslavnijih timova u Njemačkoj, ima veliku bazu navijača, koji odbijaju da imaju ikakve veze sa Leipzigom. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi