Aubameyang donio Borussiji pobjedu nad Leipzigom

Derbi 19. kola

Aubameyang donio Borussiji pobjedu nad Leipzigom

Derbi 19. kola Bundeslige odigran je na Signal Iduna Parku u Dortmundu, gdje je Borussia sa minimalnih 1:0 savladala RB Leipzig.

Domaći tim je tokom cijele utakmice bio dominantan tim na terenu, a za pobjedu im je bio dovoljan samo jedan pogodak koji je postignut u 35. minuti.

Ousmane Dembele je napravio fenomenalan prodor po desnoj strani gdje se poigrao sa dvojicom fudbalera Leipziga, a potom uposlio Aubameyanga kojem nije bilo teško da glavom pospremi loptu u mrežu.

Na kraju se ispostavilo da je to bio jedini gol na utakmici, pa je Borussia upisala svoju 13. pobjedu a Leipzig tek treći poraz u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako je Bayern u ovom kolu kiksao na domaćem terenu protiv Schalkea, svoju prednost nad Leipzigom je povećao na četiri boda. Borussia je treća sa 34, koliko ima i četvrtoplasirani Hoffenheim.


Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi