Leipzig savladao Wolfsburg i nastavio sjajnu seriju, Stuttgart u velikim problemima
Werner je bio strijelac drugog gola

Ekipa Ralfa Rangnicka je stigla do četvrte pobjede u nizu

Leipzig savladao Wolfsburg i nastavio sjajnu seriju, Stuttgart u velikim problemima

S. Pašalić, foto: EPA

Leipzig je u 29. kolu njemačke Bundeslige na svom terenu slavio protiv Wolfsburga rezultatom 2:0.

Domaći su poveli u 16. minuti sjajnim golom Krampla koji je sa 20-tak metara snažnim šutem lijevom nogom pogodio za 1:0.

U 28. minuti Leipzig je povećao vodstvo na 2:0 nakon što je Sabitzer nabacio loptu u šesnaesterac gostiju, a Werner postigao gol.

Rezultat se u nastavku nije mijenjao tako da je Leipzig upisao nova tri boda te ih sada ukupno ima 58 i nalazi se i dalje na trećem mjestu na tabeli.

Weder Bremen je na svom terenu savladao Freiburg sa 2:0. Golovi su postignuti u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Klaassen u 77. i Gebre Selassie u 85. minuti za domaće, te Waldschmidth u 93. minuti za goste.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Monchengladbach je ostvarila pobjedu u gostima kod Hannovera, a strijelac jedinog gola je bio Raffael u 53. minuti.

Pobjedu je ostvario i Bayer Leverkusen na gostovanju kod Stuttgarta također rezultatom 1:0. Havertz je u 64. minuti sa bijele tačke donio sva tri boda gostima. Stuttgart je ovim porazom ostao na 21 bodu i vodit će tešku bitku za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti