Leipzig nezaustavljiv i za Ibiševićevu Herthu

Bunedsliga

Leipzig nezaustavljiv i za Ibiševićevu Herthu

Edmir Škorić

U subotu je odigrano pet mečeva 15. kola njemačke Bundeslige.

Najefikasniji meč odigrali su Mainz i HSV i domaćin ej hat-trickom Latze stigao do 3:1 pobjede, dok je Wood zabio jedini gol za goste. Emir Spahić odradio je 90 minuta za HSV.

Leipzig je golovima Wernera i Orbana stigao do 2:0 pobjede nad Herthom, a za goste iz Berlina 90 minuta igrao je bh. reprezentativac Vedad Ibišević. Leipzig je i dalje lider u Bundesligi sa  36 bodova, Bayern ima tri boda manje i utakmicu manje. Slijedi Hoffenheim sa 27 bodova, te četvrta Hertha sa također sa 27 bodova.

Schalke je odigrao 1:1 s Freiburgom, a naš Sead Kolašinac igrao je 90 minuta u domaćem sastavu. Dodajmo još da je Werder remizirao s Koelnom (1:1), dok je Augsburg pobijedio Borussiju M. sa 1:0.

Bundesliga, 15. kolo: 

Augsburg - Borussia M. 1:0 (Hinteregger 75)

Werder - Koeln 1:1 (Gnabry 40/ Rudnevs 28)

Mainz - HSV 3:1 (Latza 35, 56, 67/ Wood 21)

Leipzig - Hertha 2:0 (Werner 40, Orban 62)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke - Freiburg 1:1 (Konopljanka 75/ Niederlechner 64)


Timo Werner Goal - RB Leipzig 1-0 Hertha BSC... by GoalsGalore
Willi Orban Goal HD - RB Leipzig 2-0 Hertha 17... by billiemccarroll

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi