Rijeka dovela pojačanje iz Bundeslige
Foto: Rijeka TV/Screenshot

Brazilac došao na posudbu

Rijeka dovela pojačanje iz Bundeslige

Novo pojačanje Rijeke dolazi iz Bundeslige.

Putem zvanične stranice hrvatski prvoligaš saopštio je kako je u svoje redove doveo 24-godišnjeg Felipea Piresa, koji na Rujevicu dolazi na posudbu iz Hoffenheima.

Radi se o igraču čija je primarna pozicija lijevo krilo, no snalazi se jednako dobro i na desnom, kao i na mjestu centralnog napadača. U Rijeci je zamišljen kao zamjena za Jakova Puljića koji je u međuvremenu otišao u Jagielloniju.

"Jako sam sretan što mogu biti ovdje. Za Rijeku znam već dugo vremena, pratio sam utakmice, ali i objave preko medija i zato me jako raduje što sam stigao u klub. Nadam se da ću zajedno uz cijelu ekipu ostvariti naše ciljeve", rekao je Felipe za klupski sajt.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Riječka publika je Felipea već imala priliku upoznati. On je ranije igrajući za Austriju Beč odigrao dvije utakmice protiv Rijeke u grupi Evropske lige, a odličan nastup imao je upraov na Rujevici kada je austrijski tim slavio sa 4:1.

Ovog brazilskog fudbalera Hoffenheim je ranije slao još na posudbe u Frankfurt, Palmeiras i Fortalezu.

Top Komentari

pero98
Dobro dosao i sretno. Forza Fiume.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi