Leipzig slavio kod Hoffenheima, proradio Schalke

Bundesliga, 6. kolo:

Leipzig slavio kod Hoffenheima, proradio Schalke

Subotnji program Bundeslige donio je nekoliko zanimljivih utakmica, a najatraktivnija svakako je bila onda u Sinsheimu, gdje su se sastali Hoffenheim i RB Leipzig.

Iako se nakon pobjede nad Hannoverom činilo da će Hoffenheim ponovo bljesnuti, izabranici Juliana Nagelsmanna su, ipak, iznenadili svoje navijače izgubivši sa 2:1 od RB Leipziga. Do pobjede RB Leipzig je došao zahvaljujući dvostrukom strijelcu Poulsenu, dok je počasni gol domaćina bio djelo Kramarića.

Našeg Ermina Bičakčića nije bilo u današnjem meču zbog povrede koju je prethodno zadobio na treningu.

Schalkeovoj seriji poraza je došao kraj. Ekipa iz Gelsenkirchena je upisala prvu pobjedu u sezoni, a žrtva preko koje su se pomakli sa začelja bio je Mainz protiv kojeg su Rudari slavili s minimalnih 1:0. Jedini gol postigao je Schopf.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Razloga za slavlje imao je i Stuttgart koji je savladao Werder s 2:1, Nurnberg je deklasirao Fortunu Dusseldorf 3:0, dok u susretu između Wolfsburga i Borussije M'Gladbach pobjednika nije bilo (2:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi