Leipzig već u prvom kolu očitao lekciju novom članu Bundeslige
Igrači Union Berlina nisu baš zamišljali ovakav start u Bundesligi

Gosti su danas bili jako raspoloženi

Leipzig već u prvom kolu očitao lekciju novom članu Bundeslige

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši RB Leipziga su u 1. kolu Bundeslige savladali na gostovanju Union Berlin sa visokih 4:0.

Domaći su prvi imali priliku da stignu do vodstva kada je u 7. minuti Robert Andrich pucao po golu, ali je igrač Leipziga u posljednji tren blokirao njegov šut.

Iako je i nakon toga Union Berlin bio nešto bolji na terenu, gosti su stigli do vodstva u 16. minuti kada je nakon jedne akcije Marcel Halstenberg sjajnim potezom izbacio igrača Union Berlina i zatim postigao gol za 1:0.

Već u 23. minuti Leipzig je postigao i drugi gol, ali ga je sudija na asistenciju VAR-a poništio zbog igranja rukom igrača gostiju prije toga.

Ipak, u 31. minuti gosti su ipak stigli do drugog gola kada je golman Union Berlina prejako bacio loptu do svog saigrača koji ju je nakon toga izgubio, a Marcel Sabitzer je na kraju postigao gol za 2:0.

U 42. minuti je bilo 3:0 nakon što je Timo Werner prošao pored odbrane domaćih i postigao sjajan gol.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stvari za domaće nisu izgledale ništa bolje ni u drugom poluvremenu. Gosti su napadali, a u 69. minuti Christoper Nkunku je pogodio i povisio na 4:0.

Leipzig je imao još nekoliko prilika nakon toga i mogao je i uvjerljivije slaviti, ali se rezultat do kraja nije promijenio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije