Nogometaš zagrebačkog Dinama

Lelić: Ova generacija može mnogo napraviti

Dino Kurbegović

Juniorska reprezentacija BiH okupila se u Zenici, gdje je u tri dana odradila četiri treninga. Okupljanje je bilo u sklopu upoznavanja nove generacije igrača, a selektor Toni Karačić okupio je 25 nogometaša, koji su marljivo i vrijedno ispunjavali sve zadatke.

Jedan od igrača od kojih se očekuje znatan doprinos u ovoj selekciji jeste 18-godišnji krilni napadač zagrebačkog Dinama. Riječ je o Sanjinu Leliću, koji sjajno igrao za U-17 selekciju naše zemlje, a nada se da će isto tako nastaviti i u juniorskoj selekciji.

Za SportSport.ba govorio je o okupljanju selekcije, očekivanjima od kvalifikacija i igrama u zagrebačkom Dinamu.

"Dobro nam je u Zenici, selektor je zadovoljan, odigrali smo i test utakmicu, tako da je sve proteklo kako treba. Sigurno je da očekujemo da ćemo spremni dočekati kvalifikacije. Ova generacija može mnogo napraviti, kao i prošle godine, kada smo imali teŠku grupu pa smo izborili elitni krug. Nadam se da ćemo ostvariti isti rezultat što nam je i primarni cilj", nada se Lelić.

O igrama u juniorskoj reprezentaciji, te zagrebačkom Dinamu.

"Očekujem veliku igraču kao i svaki igrač, sve je do mene hoću li se izboriti za mjesto i selektora hoće li mi pružiti priliku. Velika su očekivanja u dresu Dinama, to je veliki klub, nadam se isto tako velikoj minutaži, te dobrim igrama i daljim napredovanjem. Vjerujem da ću ubrzo debitovati za prvi tim ekipe iz Zagreba", kazao je za SportSport.ba Sanjin Lelić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.