Lendrić: Naše pobjede su važnije od mojih golova

Golgeter Željezničara

Lendrić: Naše pobjede su važnije od mojih golova

Ivan Lendrić je najefikasniji fudbaler Željezničara u proljetnom dijelu sezone sa četiri pogotka u pet odigranih utakmica.

Jedina utakmica u kojoj je Lendrić igrao a da se nije upisao u strijelce bila je ona u Vrapčićima, kada je Željezničar slavio sa 1:0 pogotkom Bekrića iz jedanaesterca.

Hrvatski napadač je na Grbavici dočekan sjajno, a i sam kaže da su ga saigrači i navijači od starta odlično prihvatili.

"Od prvog dana sam sjajno prihvaćen. Atmosfera u ekipi je dobra i to je jedan veliki plus za nas. Dižemo se iz utakmice u utakmicu i nadam se da će biti još bolje u nastavku", rekao je Lendrić, te dodao:

"Trenutno smo na pola puta do svog cilja. Želimo se plasirati u Evropu, da li kroz ligu ili Kup, i činjenica je da smo na dobrom putu. U polufinalu smo Kupa i u ligi nam je ostalo još osam utakmica. Blizu smo, ali još ništa nismo napravili".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najbitnije je da ekipa pobjeđuje. Moji golovi ne bi bili bitni da nismo stvorili taj neki pozitivni niz. Mi smo jedna nova ekipa koja ima devet novih igrača u prvih jedanaest. Imamo još prostora za napredak i vjerujem da ćemo biti još bolji", rekao je Ivan Lendrić.


Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi