Lendrić: Prema ljudima iz Želje sam bio iskren, radujem se debiju za Olimpiju

Danas potpisao dvogodišnji ugovor sa prvakom Slovenije

Lendrić: Prema ljudima iz Želje sam bio iskren, radujem se debiju za Olimpiju

Samir Mlaćo

Hrvatski napadač Ivan Lendrić danas je postao novi član aktuelnog slovenskog prvaka Olimpije iz Ljubljane.

Lendrić je u jutarnjim satima potpisao dvogodišnji ugovor, te se odmah priključio svom novom timu.

Tokom ljetnog prelaznog roka povezivao se sa velikim brojem klubova iz regiona, a mnogi su ga vidjeli kao novog-stara člana Željezničara, za koji je nastupao ranije sa dosta uspjeha.

"Moj menadžer je bio dugo u kontaktu sa Olimpijom, danas smo sve konačno završili i to je to. Željan sam i igre i golova, te naravno pobjeda. Želio sam da idem u klubu koji će se boriti za vrh, mislim da Olimpija to sigurno hoće i jedva čekam da debitujem za novi klub", priča Lendrić za SportSport.ba.

Pored Željezničara, za njegove usluge bio je zainteresiran i aktuelni prvak Zrinjski. Mnogi su vjerovali da će ga ponovo gledati u Premijer ligi.

"U BiH sam ostavio najbolji trag, dva puta bio najbolji strijelac lige. Imao sam dosta ponuda ne samo iz BiH, trenirao sam sa Željom 5-6 dana u Međugorju, ali sam im još tada rekao da mislim da nije pravo vrijeme za moj povratak na Grbavicu. Bio sam iskren", jasan je Lendrić koji je u novom klubu zadužio broj 24.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Mnogi ne znaju da je u svojoj karijeri već nastupao u Sloveniji.

"Igrao sam u Celju, a ligu dobro poznajem. Neće mi biti problem da se uklopim", dodao je na kraju razgovora Ivan Lendrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

casimiro
kad ne budes imao gdje,i kad te ne bude niko htio onda ce biti vrijeme za povratak!!Marsss.
17 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi