Lennon: Mislim da smo dobro odradili posao protiv jake i čvrste ekipe

Trener Celtica nakon eliminacije Sarajeva u 1. pretkolu Lige prvaka

Lennon: Mislim da smo dobro odradili posao protiv jake i čvrste ekipe

Nakon pobjede od 1:3 na Koševu, Celtic je večeras slavio sa 2:1 protiv Sarajeva na svom terenu i prošao u 2. pretkolo Lige prvaka.

Poslije utakmice za BBC Radio Scotland o duelu sa Sarajevom je govorio trener Celtica Neil Lennon.

"Veoma sam zadovoljan igrom i rezultatom. Mislim da smo bili odlični i igrali smo sa sjajnim napadačkim namjerama", istakao je Lennon, pa nastavio:

"Oni su jako dobra ekipa. Proći kroz dvije ovakve utakmice tako rano u kvalifikacijama, protiv velike, jake, čvrste ekipe... Mislim da smo dobro odradili posao u ovom dvomeču."

"Moglo se vidjeti da su večeras izašli puno agresivnije, a bili su i spremniji. Mislim da smo igrali vrlo dobro, posebno u prvom poluvremenu. Bili smo dominantni. Bili smo nespretni kada smo primili gol, barem mi tako gledamo. Jer smo imali kontrolu nad utakmicom i tada smo izgubili malo našeg momentuma", istakao je Lennon, pa se osvrnuo na pobjedonosni gol:

"Ali onda je Callum McGregor postigao sjajan gol nakon sjajne partije. On si Scott Brown su bili posebno dobri..."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Škotske novinare je zanimalo i kako je Lennon vidio konstantnu želju Bolingolija da ide naprijed, iako se ne radi o igraču koji je klasično krilo.

"To je nešto što ćemo malo ispraviti. Vidite da može igrati i lijevog beka i lijevo krilo, ali jasno je da mi želimo da igra na poziciji beka. Želimo da bude podrška napadačima, ali da smo sigurni da radi posao u odbrani, ali to će doći na svoje mjesto. Znamo da je vrhunski igrač, a to ste večeras mogli vidjeti u nekim momentima", istakao je Lennon.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi