Lennon potpisao za Burnley

Nekadašnji engleski reprezentativac

Lennon potpisao za Burnley · Zvanično

Nekadašnji engleski reprezentativac Aaron Lennon novi je član Burnleyja.

Iskusni 30-godišnji krilni fudbaler je postao višak u Evertonu nakon što je na Goodison Park stigao Theo Walcott, a iako je imao nekoliko ponuda na stolu, odlučio se za Burnley.

Trenutno osmoplasirani tim engleske Premier lige je saopštio je da je Lennon potpisao ugovor na dvije i pol godine, a Burnley mu je ujedno četvrti klub u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Prije Evertona je, podsjećamo, igrao za Tottenham i Leeds United.

U dosadašnjem dijelu sezone Lennon je za Everton odigrao 19 utakmica, računajući sva takmičenja, a pritom je upisao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, u Barnley je ove zime prije Lennona stigao Georges-Kevin Nkoudou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi