U Manchester Cityu ga ignorisali, promijenio reprezentaciju, a sada ima priliku za "osvetu"
FOTO: EPA

Zanimljiva priča veznog fudbalera Lensa

U Manchester Cityu ga ignorisali, promijenio reprezentaciju, a sada ima priliku za "osvetu"

Haris Zilić

Fudbaler sa Obale Slonovače Seko Fofana (26) blizu je realizacije januarskog transfera.

Fofana bi dres francuskog Lensa mogao zamijeniti dresom Burnleya, a engleski tim je spreman ponuditi 18 miliona eura za usluge ovog veznjaka koji iza sebe ima zanimljivu priču.

Naime, Fofana je prošao omladinske selekcije Manchester Citya, ali nikada nije dobio šansu u prvom timu Građana. Išao je po raznim posudbama gdje je pružao odlične partije kao što su Fulham, Bastia, Udinese, ali to nije bio dovoljan alarm Građanima da ga vrate.

Fofana je odigrao čak 33 utakmice za mlađe selekcije Franucske, ali poziv za prvi tim Torkolora nije došao i odlučio je da nastupa za reprezentaciju Obale Slonovače za koju je već skupio četiri nastupa. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fudbalska priča ovog momka ima još interesantnih detalja, a svakako da se izdvaja 2015. godina kada je United imao namjeru da kupi Fofanu od gradskih rivala, ali i to je sve propalo.

Sada ovaj veznjak ima priliku da se u dresu Burnleya dokaže Manchester Cityu, ali i Manchester Unitedu. Transfer bi prema navodima francuskih medija trebao da bude realizovan u narednoj sedmici.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Nakon igranja u mlađim redovima M City-ija i pokušaja da ga dovede M United sada treba da bude " zadovoljan" sa prelaskom u " otpisani" Burnlya???? Ne kontam. Ili je do teksta ili do čudnih njegovih dešavanja u životu ili je do mene. Jbga ne kontam
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti