Sjajni Lens  prekinuo nevjerovatan niz PSG-a i uključio se u borbu za titulu

Oslabljeni Parižani doživjeli prvi poraz

Sjajni Lens prekinuo nevjerovatan niz PSG-a i uključio se u borbu za titulu

Edmir Škorić

PSG je bio bez poraza od 17. kola i gostovanja u Lensu, a onda su domaći sjanom igrom nadigrali favorizovane goste iz Pariza i na kraju došli do velike pobjede kojom su lideru na tabeli primakli na četiri boda. Lens je slavio sa 3:1 pred svojim navijačima. Parižani su do večeras imali niz od čak 31 utakmice bez poraza u svim takmičenjima.

Prvi su do vodstva došli Lensovi igrači. Przemyslaw Frankowski se snašao u šesnaestercu gostiju i pogodio za 1:0 u petoj minuti.

Slavlje domaćina trajalo je samo tri minute, pošto je Hugo Ekitike zabio za izjednačenje i činilo se da bi mogao uslijediti preokret, ali PSG nije bio na svom nivou i ponovo mu je nedostajao Lionel Messi.

Uzbuđenja su nastavljena u prvom dijelu, pa je Openda u 28. povisio na 2:1, da bi u 48. minuti isti igrač asistirao Claudeu-Mauriceu, čiji je pogodak po svemu sudeđi zacementirao veliki trijumf Lensa.

Pokušali su u nastavku Parižani da se vrate, barem da izbjegnu poraz i konstantno su napadali, imali su svoje prilike, no nisu ih iskorištavali kako inače to rade.

Lens na krilima ove velike pobjede gostuje Strasbourgu za 10 dana, dok će PSG ugostiti Angers.

U PSG-u sada mogu da žale jer neće biti ta ekipa koja će prvenstvo Francuske završiti bez ijednog poraza. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, treba imati na umu da nije bilo Messija, Neymara, Kimpembea, Sanchesa, Mendesa i Pembelea. S nabrojanim na terenu PSG bi mnogo opasniji po Lens i ko zna kako bi se sve večeras ovo završilo da su svi oni igrali u Lensu.

PSG planira da osvoji naslov prvaka Francuske ponovo i daleko je najveći favorit, no ipak veći pritisak je na ekipi kada su u pitanju mečevi Lige prvaka. Taj trofej u Parizu dugi niz godina sanjaju...  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi