Mundijal je uništio Neymara, a večeras je to pokazao cijelom svijetu na najtužniji način

Nije se proslavio protiv Strasbourga

Mundijal je uništio Neymara, a večeras je to pokazao cijelom svijetu na najtužniji način

E. Čaušević

PSG je večeras teže od očekivanog na svom terenu pobijedio Strasbourg sa 2:1, ali glavna tema nakon meča na Parku Prinčeva je Neymar koji je pola sata prije kraja utakmice morao zbog crvenog terena ranije u svlačionicu.

Neymar se pripremama PSG-a priključio prošle sedmice nakon što je imao desetak dana odmora poslije šokantnog ispadanja Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Od Brazila se očekivalo da nakon 20 godina čekanja konačno osvoje Mundijal i Karioke su bile prvi favorit na ovom velikom takmičenju, ali ponovo su razočarali navijače.

Brazil je neočekivano ispao već u četvrtfinalu protiv Hrvatske, a Neymar je u suzama napustio teren i čak nagovijestio da je to možda i njegov posljednji nastup na Svjetskom prvenstvu.

Nakon toga Neymar se odmarao u Brazilu i prošle sedmice se vratio u Pariz, a već večeras je zaigrao od prve minute protiv Strasbourga, no nije se previše oporavio.

Mnogi smatraju da je Neymar još uvijek mislima na Svjetskom prvenstvu što se večeras najbolje vidjelo.

Oglasi

On je u 63. minuti dobio crveni karton i morao je da napusti teren, te je na najtužniji način ostavio svoje saigrače na cjedilu.

Naime, prvo je u 61. minuti Neymar dobio žuti karton zbog prekršaja, a samo dvije minute kasnije sudija Turpin mu je dao drugi žuti, odnosno crveni karton i pokazao put ka svlačionici.

Ovaj put Neymar je pao u kaznenom prostoru Strasbourga i pokušao je iznuditi penal, ali sudija je vidio da tu kontakta uopšte nije bilo zbog čega je kaznio Brazilca onako kako to pravila nalažu.

Neymarovo očajno simuliranje zbog kojeg je ranije morao pod tuš pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, francuski mediji objavili su da je nezadovoljni i razočarani Neymar odmah otišao u svlačionicu, te je ubrzo nakon toga napustio stadion i otišao kući. Nije čekao da se utakmica završi, a kako će saigrači i trener reagovati na takav potez ostaje da se vidi.

Top Komentari

epa
Jeste vi novinari levati pa ovo je namjerno uradio da moze otici u Brazil da doceka novu godinu...
2 0
nakopitam
Brazil bi bez ovoga derpercica osvojio SP.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi