Gol kola: Fofana je nesretnog Šveđanina poslao po ćevape, pa postigao gol za pobjedu
Seko Fofana postigao je sjajan gol za Lens protiv Reimsa.

Za trijumf Lensa

Gol kola: Fofana je nesretnog Šveđanina poslao po ćevape, pa postigao gol za pobjedu

E. Ganibegović

Sinoć je kompletirano 35. kolo u francuskoj Ligue 1, a gol kola postignut je već u prvoj utakmici odigranoj u petak.

U okviru 35. kola francuske Ligue 1 sastali su se u petak 12. maja najpozitivnije iznenađenje ove sezone, Lens, te Reims, a krajnji rezultat bio je 2:1.

Domaći su došli u veliki problem već u 19. minuti kada je direktan crveni karton zaradio Danso, da bi četiri minute kasnije Balogun iz penala doveo Reims u prednost.

Uspio je Lens doći do poravnanja prije odlaska na odmor. Strijelac je u 40. minuti bio Frankowski, također iz penala.

S igračem manje je drugoplasirani tim Ligue 1 uspio da preokrene i da dođe do pobjede. Seko Fofana je imao trenutak inspricarije.

Igrala se 55. minuta kada je 28-godišnjak uzeo loptu i po ćevape sjajnim driblingom poslao Cajustea. Pokušao ga je zaustaviti i Agbadou, ali nije uspio.

Oglasi

Uslijedio je udarac, a golman Diouf ostao je na pogrešnoj nozi i samo je pogledom ispratio loptu koja je završila iza njegovih leđa.

Za kapitena Lensa to je bio šesti gol ove sezone u Ligue 1 uz četiri asistencije. Dodamo li tome i učinak iz Coupe de France, onda je na 37 utakmica ove sezone u svim takmičenjima postigao osam golova i podijelio pet asistencija. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lensa što se tiče, igrat će u Ligi prvaka naredne sezone. Drugi su na tabeli sa 75 bodova s minimalnim šansama da postanu prvaci jer im PSG bježi šest poena tri kola do kraja.

Marseille je treći s dva boda manje od njih i s timom Seada Kolašinca do kraja će se boriti za to drugo mjesto koje vodi direktno u grupnu fazu Lige prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi