PSG za devet minuta demolirao Lens i pokazao ko je gazda u Francuskoj

Sjajna utakmica

PSG za devet minuta demolirao Lens i pokazao ko je gazda u Francuskoj

E. Oštraković

U derbiju prvoplasiranog PSG-a i drugoplasiranog Lensa u okviru 31. kola Ligue 1, pobjedu od 3:1 ostvarila je domaća ekipa.

Naravno, Paris Saint-Germain bio je veliki favorit, ali nije se očekivala ovako lagana pobjeda domaće ekipe na ovoj utakmici.

Kumovao je tome i crveni karton koji su u 19. minuti dobili gosti. Naime, Abdul Samed je u 19. minuti dobio direktan crveni karton.

A onda su za samo devet minuta igrači PSG-a postigli tri gola i tako praktično nakon prvog poluvremena riješili pitanje pobjednika.

Prvo je u 31. minuti nakon asistencije Vitinhe Mbappe postigao gol i tako donio vodstvo Paris Saint-Germainu na ovoj utakmici.

Šest minuta kasnije bilo je 2:0. Nakon što je upisao asistenciju kod Mbappeovog gola, ovaj put je Vitinha postigao gol.

U 40. minuti i treći gol PSG-a. Mbappe je ovaj put bio u ulozi asistenta, a strijelac je ovaj put bio Leo Messi.

Drugo poluvrijeme donijelo je samo jedan gol i to u mreži domaće ekipe. Frankowski je pogodio sa bijele tačke u 60. minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je tako nakon ove utakmice ostao na prvom mjestu, ali sada su povećali svoju prednost ispred Lensa na devet bodova.

Prvoplasirani PSG ima 72 osvojena boda, dok je Lens ostao drugi sa 63 boda. Ipak, Marseille bi mogao da ih preskoči ukoliko upiše pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi