Kapiten odlazi, ali Florentino Perez izvlači asa iz rukava - Stiže najbolja moguća zamjena

Dolazak Yora će se ubrzati

Kapiten odlazi, ali Florentino Perez izvlači asa iz rukava - Stiže najbolja moguća zamjena

Eldar Ganibegović

Real Madrid će ovog ljeta doživjeti određene promjene u igračkom kadru. Kapiten odlazi, no Florentino Perez ima spremnog asa u rukavu čiji će se dolazak sada ubrzati.

Prošle je sezone Real Madrid osvojio tri trofeja. Prvo je osvojen španski Superkup, pa Primera, a kao kruna svega stigla je titula prvaka Evrope, 15. u historiji.

Minula sezona bila je posljednja u dresu Real Madrida za neke fudbalere. Toni Kroos nakon EURO-a završava karijeru, a spominju se odlasci još nekih igrača.

Prije svih, dosta se govori o odlasku Nacha Fernandeza, kapitena Real Madrida. List Relevo je objavio informaciju da on sada i definitivno napušta klub kao slobodan igrač.

Pomenuti izvor potvrdio je da će Nacho u Saudijsku Arabiju. Nakon što je propala ponuda Al Ittihada, njegov novi klub će biti Al-Qadsiah.

Iz kluba odlazi i Rafa Merino, pa je Florentino Perez primoran da brzo reaguje i dovede zamjenu na stoperskoj poziciji.

Oglasi

Već danima se piše kako je velika želja Real Madrida Leny Yoro, sjajni defantivac francuskog Lillea kojem se predviđa velika karijera.

Spominjala se i cifra od 50 miliona eura koju francuski klub traži za njegove usluge, a koju je Florentino Perez na kraju pristao platiti, iako je prvobitno nudio 30 miliona eura.

Iako se očekivalo da Kraljevski klub samo opipa puls čelnika Lillea, zbog sve izvjesnijeg odlaska Nacha stvari će se ubrzati.

Zbog toga sljedećih dana, prije kraja mjeseca juna, Real Madrid želi otvoriti pregovore s Lilleom.

PSG i određeni engleski klubovi također žele 18-godišnjeg talenta, no čini se da će presuditi igračeva želja da pređe u Real Madrid.

Oglasi

Ugovor stopera s Lilleom ističe u ljeto 2025. godine, pa bi 50 miliona eura sigurno bila premija za prodaju, a čak je i predsjednik kluba rekao da nema prepreka da napusti klub ovog ljeta.

Mladi Leny Yoro nastupat će ovog ljeta na Olimpijskim igrama, gdje će igrati igrači poput Lukembe, Barcole, Thurama, Zaire-Emeryja, Lacazettea, Tela i drugih.

Podsjetimo, Real Madrid je već dogovorio jedno veliko pojačanje iz Francuske. Njegovo ime je Kylian Mbappe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon Ferlanda Mendyja, Eduarda Camavinge, Aureliana Tchouamenija i Kyliana Mbappea, Leny Yoro bi mogao postati peti Francuz u svlačionici Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi