Leo Messi neće igrati za Argentinu na predstojeće dvije utakmice
Leo Messi zbog povrede propušta dvije utakmice Argentine.

Razlog je povreda

Leo Messi neće igrati za Argentinu na predstojeće dvije utakmice

E. Ganibegović

Martovski reprezentativni termin iskoristit će i selekcija Argentine, no Gaučosi će dvije utakmice igrati bez najboljeg igrača, Lionela Messija.

Dok se najbolje evropske reprezentacije spremaju za Evropsko prvenstvo, Južnoamerikanci se spremaju za Copa Americu i u sklopu toga igraju u martu prijateljske utakmice.

Argentina će 21. marta u Filadelfiji igrati protiv Salvadora, dok će pet dana kasnije u Los Angelesu protivnik biti selekcija Kostarike. 

Gaučosi se spremaju za Copa Americu koja će se igrati u junu i julu 2024. godine, no ove dvije utakmice morat će igrati bez Lionela Messija.

Kako je MLS prenio, Leo Messi će ove dvije utakmice preskočiti zbog povrede mišića, no argentinski mediji javljaju kako je u ovoj zemlji nastala panika nakon što se saznalo da neće igrati.

MLS je u nedjelju objavio spisak igrača koji su pozvani u svoje reprezentacije, a na njemu nema Messija. Međutim, Argentinski fudbalski savez nije se oglasio saopštenjem na ovu temu.

Oglasi

Međutim, sve je vrlo brzo razjašnjeno i Leo Messi bi u junu trebao biti uz svoju reprezentaciji na putu ka osvajanju novog trofeja.

Zbog lakše povrede tetive desne noge, Messi nije igrao protekle srijede na utakmici Kupa prvaka (Lige prvaka na području CONCACAF-a), koju je pobijedio Inter Miami rezultatom 3:1 protiv Nashvillea.

Pobjedom je Inter izborio plasman u četvrtfinale takmičenja, pa se izostanak Lea Messija tako nije mnogo ni osjetio. 

Za prijateljske utakmice sa Salvadorom i Kostarikom Argentina se neće moći osloniti na Paula Dybalu, člana Rome, koji ima problema s mišićima, ali će moći računati na defanzivca Lisandra Martineza koji se oporavio od povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi