Objavljena lista glavnih kandidata za Zlatnu loptu, Lionel Messi peti

Oni su prvi favoriti za laskavu titulu

Objavljena lista glavnih kandidata za Zlatnu loptu, Lionel Messi peti

E. Škorić

Argentinski fudbaler Lionel Messi prošle je godine osvojio rekordnu osmu Zlatnu loptu i pitanje je hoće li iko ugroziti njegov nevjerovatan rekord.

Iako je na zalasku karijere, Lionel Messi i dalje namjerava osvajati razne nagrade. Sada kao igrač Inter Miamija nije toliko zapažen kao ranijih sezona, no i dalje se nada da bi mogao ponovo biti najbolji igrač svijea.

Njemu se ne daju prevelike šanse kao ranijih sezona. Rijetko koji zaljubljenik u fudbal trenutno Messija vidi u ozbiljnoj konkurenciji za Zlatnu loptu, ali kladionice su ipak svrstale bivšeg igrača Barcelone i PSG-a među pet glavnih kandidata.

Messi je na petom mjestu i dato mu je 10 posto šanse za deveti naslov najboljeg fudbalera svijeta. Prije Argentinca nalaze se poznata imena koja i ne čude previše. 17 posto šansi pripisuje se Harryju Kaneu, napadaču Engleske i minhenskog Bayerna.

Tu je i Erling Haaland, napadač Manchester Cityja, koji također ponovo igra u životnoj formi, iako su mnogi uvjereni da je i prošli put trebao da dobije nagradu ispred Messija s obzirom na osvojenu tripletu s Manchester Cityjem.

Oglasi

Na drugom mjestu, prema kladionicama, nalazi se francuska zvijezda PSG-a i budući član Real Madrida Kylian Mbappe, kome kladionice daju 22 posto izgleda, a na prvom mjestu je Jude Bellingham iz Reala sa 25 posto šansi.

U tekućoj sezoni Englez je eksplodirao u dresu kraljevskog kluba, 20-godišnjak je u 31 utakmici upisao 20 golova i devet asistencija.

Činjenica je da svi nabrojani igraju ove sezone sjajno i imaju fantastične brojke i bilo bi zaista ludo da ponovo neko od njih ne dobije nagradu, a da ona ode u ruke Messiju.

Inače, Messi je tada iza sebe ostavio Haalanda i Mbappea. Messijevu prošlu sezonu obilježilo je osvajanje Svjetskog prvenstva s Argentinom. Kao kapiten podigao je trofej u Kataru te je proglašen najboljim igračem turnira s učinkom od sedam pogodaka i tri asistencije.

S Paris Saint-Germainom osvojio je francusko prvenstvo, a u 41 klupskom nastupu u svim takmičenjima imao je 21 gol i 20 asistencija. Nakon toga je u ljetnom prijelaznom roku potpisao za Inter Miami.

36-godišnjak je ove sezone upisao pet nastupa za Inter Miami i postigao pet golova uz dvije asistencije, što znači da je ponovo sezonu otvorio na sjajan način.

Top Komentari

Madridista
To je taj najjači židovski lobi. Nije on dzabe žvalio zid u Jerusalemu. Zato mu sad daju đe god kaka nagrada ima. Mene čudi da nije dobio Oskara neki dan?!
1 1
user1620593935
Messi je jedini igrac u povijesti nogometa koji je ucestovao kod 90 golova u godini, a da nije dobio zlatnu loptu. To je bilo 2016 godine kada je dao 59 golova i imao 31 asistenciju. Ronaldo je dobijao zlatne lopte sa slabijim statistikama od ove i kada nije osvajao nista. Ibrahimovic je jednom rekao da se Messi za zlatne lopte nije borio sa igracima Reala nego sa Perezom koji ima veze u FIFI i UEFI. Sve zivo su mu poklonili. I njemu i Realu. Stakori odvratni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi