Messi je pred povratkom, ali Barcelona je primorana pomoć tražiti od najvećeg neprijatelja!

Tebas se mora uključiti

Messi je pred povratkom, ali Barcelona je primorana pomoć tražiti od najvećeg neprijatelja!

Eldar Ganibegović

Kako se kraj sezone bliži, odnosno početak ljetnog prijelaznog roka, sve se učestalije priča o povratku Lionela Messija u Barcelonu. To nije nemoguće, ali Blaugrana je primorana da se obrati na adresu svog trenutno najvećeg neprijatelja. 

U mjesecu novembru PSG i Leo Messi imali su usmeni dogovor oko produžetka saradnje. Zatim je Argentinac osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru, nakon koje nije u formi kao s početka sezone.

PSG je ispao u osmini finala Lige prvaka drugu sezonu u nizu, te je atmosfera u svlačionici postala napetija i trenutno je teško očekivati da će Messi produžiti ugovor koji ističe u junu.

Messi je počeo sumnjati u klupski sportski projekat, a ni ono što mu nude baš ga ne oduševljava, a to je za 25% manja plata nego što ima sada.

Sve ukazuje na to da će trojac Neymar-Mbappe-Messi doživjeti svoj kraj bez osvojene Lige prvaka, dok ni u Ligue 1 nisu nešto naročito dominirali.

Ideja Messija je da ostane u Evropi, a najrealnija opcija jeste povratak u Barcelonu u kojoj je proveo 21 godinu prije odlaska u Pariz 2021. godine.

Oglasi

Argentinac nije prestao sanjati o povratku kući, koju zapravo nikada nije želio napustiti. Ni on ni njegova porodica. U Barcelonu se vraća kad god može, kad god sezona dopusti.

Pitanje je koliko bi takav povratak bio realan u kontekstu finansijskih problema kluba iz kojeg je Argentinac bio prisiljen otići prije dvije godine. Jedno je sigurno - Barca će učiniti sve što je u njenoj moći da to i ostvari.

Rafa Yuste, potpredsjednik Barcelone, otvoreno je priznao da je u izravnom kontaktu s igračem i njegovim agentima kako bi razgovarali o njegovom povratku u klub.

To je za sada velika nepoznanica, ali nije nikakva naučna fantastika, iako je predsjednik španske lige Javier Tebas prije nekoliko sedmica najavio da Barceloni neće dopustiti nijedan transfer ovog ljeta te da klub mora smanjiti plate za 200 miliona eura.

Iz tog razloga bi šef LaLige mogao biti ključan za Messijev povratak kući. Odnosi između njega i Barcelone izrazito su negativni, možemo čak govoriti i o potpunom sukobu, ali Tebas dobro zna da je povratak Argentinca golema zarada za ligu na svim poljima - sportu, marketingu, ekonomiji.

Oglasi

Mediji u Španiji javljaju da je Messi spreman na značajno smanjenje plate. Bilo bi to 10 miliona eura po sezoni, a dio plate mogli bi platiti i sponzori.

Čelnici kluba s Camp Noua prošle su godine dokazale da mogu pronaći rješenje i u gotovo bezizlaznoj situaciji. Tada nemoguće nije postojalo i zahvaljujući "finansijskoj poluzi" mogli su ostvarivati transfere i jačati momčad, pa su doveli igrače poput Raphinhe i Lewandowskog.

"Kada sam postao predsjednik, situacija u klubu nije bila dobra i morao sam donijeti odluku kojom nisam zadovoljan. Sada moram pronaći način da poboljšam Messijev odnos s Barcelonom. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, ali on zna da ima otvorena vrata Barcelone", rekao je nedavno predsjednik kluba Joan Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da je želja svih u Barceloni da se Messi vrati, a ostaje nam da sačekamo ljeto i vidimo da li će se to zaista i dogoditi.

Podsjetimo, trener Xavi Hernandez je također u stalnom kontaktu s Messijem s kojim ima i prijateljski odnos još od igračkih dana, pa bi i to moglo značajno doprinijeti Messijevom povratku na Camp Nou. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Moraju se odlučiti, Mesi ili sudije. Nemaju para da plaćaju i jedne i druge. Ili jare ili pare...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi