Besana noć Xavija Hernandeza - Trener Barcelone je dočekao zoru tražeći razloge onog što se desilo
Xavi Hernandez je doživio prvi ozbiljan debakl od Real Madrida u trenerskoj karijeri. Nije mu to lako palo i ostao je budan do jutra (Foto: EPA)

Nije mogao da vjeruje

Besana noć Xavija Hernandeza - Trener Barcelone je dočekao zoru tražeći razloge onog što se desilo

Midhat Šljivak

Barcelona je u srijedu doživjela težak poraz u El Clasicu od Real Madrida. Bilo je 4:0 na Camp Nou stadionu, a ovaj poraz je veoma teško pao treneru katalonskog kluba Xaviju Hernandezu. On je do svitanja analizirao šta se dešavalo na utakmici i zbog čega je došlo do prave katastrofe.

Barcelona je u El Clasicu, odigranom u polufinalu Kupa Kralja, doživjela pravi debakl. Real je na Camp Nou slavio s 4:0 i prošao je u finale s ukupnih 4:1.

Poraz u najvećoj utakmici španskog fudbala najteže je pao treneru katalonskog velikana. Nesretni Xavi Hernandez je, po pisanju španskih medija, imao besanu noć.

Xavi je po dolasku kuću odmah krenuo u analizu utakmice. Ostao je uz ekran do svitanja.

"Prva stvar koju je Xavi napravio nakon duela s Realom je to da je pregledao utakmicu ponovo. Želio je sve analizirati i zabilježio je sve detalje. Analizirao je utakmicu do svitanja. Narednog jutra održao je sastanak s fudbalerima", piše Relevo.

Oglasi

Xavi nakon utakmice nije želio tražiti nikakve izgovore. Tražio je od tima da bude jedinstven nakon poraza.

"Moramo biti jedinstveni. U teškim trenucima vidi se kako reaguje ekipa. Bit će teško svariti ovaj poraz, ali igrali smo mnogo bolje nego što rezultat sugeriše".

"Ubio nas je gol u trenucima kada smo bili mnogo bolji i superiorniji. Jedva smo izašli iz svlačionice nakon toga. Šteta", rekao je Xavi i zaključio je:

"Kada bih rekao da su se izostanci određenih fudbalera osjetili, zvučalo bi kao izgovor. Ponosan sam na prvo poluvrijeme, u drugom smo skupo platili greške. Ipak, igrali smo protiv Reala, protiv prvaka Evrope", rekao je Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je na dobrom putu da osvoji titulu prvaka Španije. Katalonci su prvi s 12 bodova prednosti u odnosu na Real Madrid, a do kraja sezone će odigrati još 11 utakmica.

Teško je očekivati da im Kraljevi mogu napraviti probleme, ali u fudbalu se nikad ne zna i jedna serija loših rezultata mogla bi uvesti prvenstvo u uzbudljivu završnicu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi