Barcelona napravila novi veliki korak ka povratku Lea Messija!

Objavili španski mediji

Barcelona napravila novi veliki korak ka povratku Lea Messija!

E. Ganibegović

Lionel Messi mogao bi se vratiti u Barcelonu, a španski mediji javljaju da je ovaj tim napravio novi veliki korak ka tome, s obzirom na finansijske probleme koje imaju.

Katalonci su napravili određene korake i još uvijek štede kako bi mogli registrovati Messijev ugovor u La Ligu. Barcelona je u ponedjeljak dobila najbolje moguće vijesti u vezi s tim: Savez je odobrio studiju izvodljivosti tima za sezonu 2023/2024.

Prema pisanju španskog Releva, pored odlaska imena kao što su Jordi Alba, Sergio Busquets, Gerard Pique i Antoine Griezmann, Barcelona je u posljednje vrijeme uspjela privući i nove sponzore.

Sve je to dovelo Barcelonu u dobru finansijsku poziciju (u smislu gornje granice plata koju je nametnula La Liga), ali Katalonci još moraju obaviti neke operacije prije nego što mogu vratiti Messija na Camp Nou.

Isti izvor navodi da Barcelona još treba da oslobodi 25 miliona evra iz godišnjeg budžeta za plate da bi mogla da registruje Messija. La Liga zahtijeva od klubova da plate ne prelaze 70% prihoda kluba.

Messi ima i ponude od Al-Hilala i Intera Miamija, ali bi se radije vratio na Camp Nou. Argentinac bi dobijao 13 miliona eura neto godišnje, plus određene iznose od prava na sliku, što bi povećalo njegov godišnji prihod skoro četiri puta.

Oglasi

Trener Blaugrane, Xavi Hernandez, otkrio prošle sedmice da će Messi ove donijeti konačnu odluku, pa tu informaciju treba očekivati u narednim danima.

Tamo mora da završi sezonu, mnogo poštuje klub PSG, želi da završi sezonu na najbolji mogući način. Ističe mu ugovor i on je stekao pravo da kaže kuda želi da ide, gdje da završi karijeru.

Mislim da može da nastavi na visokom nivou i ako dođe u Barcelonu, gdje ga žele svi Katalonci, posebno ja kao trener, vrata su mu otvorena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rekao mi je da će odluku donijeti sljedeće sedmice i da ga ostavimo na miru. Ako o Leu pričamo svaki dan, mislim da to neće biti dobro. Odluku će donijeti sljedeće sedmice, sada ima 200 hipoteza. Na kraju će on odlučiti o svojoj sudbini, ovdje su mu otvorena vrata", istakao je Xavi Hernandez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi