Spuštena zavjesa na La Ligu: Poznat i treći putnik u niži rang, Barcelona poražena u Vigu

Okončana sezona

Spuštena zavjesa na La Ligu: Poznat i treći putnik u niži rang, Barcelona poražena u Vigu

E. Ganibegović

U terminiu od 21 sat odigrano je i posljednjih pet utakmica 38. kola i uopšte sezone u La Ligi. Prvak Barcelone je poražen, a dobili smo odgovor na pitanje ko će u Segundu Elche i Espanyol.

Nakon što je u utakmicama od 18:30 postalo jasno da je Osasuna sedma i da će u Konferencijsku ligu, sada smo saznali da će u nići rang pored već prežaljenih Elchea i Espanyola Valladolid.

Ovaj tim odigrao je 0:0 na domaćem terenu protiv Getafea, a to nije bilo dovoljno s obzirom na to da Almeria nije izgubila kod Espanyola.

Espanyol i Almeria odigrai su 3:3. Toure je zabio za vodstvo gostiju, da bi Puado i Pierre-Gabriel okrenuli.

Embarba je izjednačio u 58. minuti, Koleosho donosi novu prednost Espanyolu, no Embarba iz penala u 86. minuti donosi remi i ostanak u ligi svom timu.

Betis je remizirao s Valencijom 1:1. Perez je bio strijelac za domaći tim, a Lopez za goste.  Valencia je meč završila i s igračem manje jer je Musah dobio crveni karton u 81. minuti. 

Oglasi

Elche i Cadiz su također podijelili bodove odigravši 1:1, a strijelac je bio Escalante za goste i Boye za domaće, uz dva poništena gola Elchea.

Prvak Barcelona je za kraj sezone poražena u Vigu kod Celte. Celta je vodila s 2:0 golovima Veige, da bi Fati u 79. minuti prepolovio rezultat.

Dakle, Španiju će u Ligi prvaka predstavljati Barcelona, Real, Atletico, Sociedad i Sevilla, u Evropskoj ligi Villarreal i Betis, a u Konferencijskoj ligi Osasuna.

U niži rang idu Valladolid, Espanyol i Elche.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 38. kolo:

Betis - Valencia 1:1
Celta - Barcelona 2:1
Elche - Cadiz 1:1
Espanyol - Almeria 3:3
Valladolid - Getafe 0:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti