PSG odbacio navode o ogromnoj prodaji dresova: Nismo mađioničari
Foto - EPA

Brojka od 800.000 prodatih dresova nije tačna

PSG odbacio navode o ogromnoj prodaji dresova: Nismo mađioničari

Midhat Šljivak

Dolazak Lionela Messija u PSG izazvao je veliku pažnju fudbalske javnosti.

Navijači francuskog velikana još su u euforiji nakon potpisa jednog od najboljih fudbalera svih vremena i veliki broj njih je odlučio odmah kupiti dres sa brojem 30 kojeg će Leo nositi u Parizu.

Prethodnih dana su se pojavile informacije kako je francuski klub prodao više od 800.000 dresova argentinskog fudbalera, neki su čak spominjali i milionske cifre, ali ispostavilo se kako ove brojke nisu tačne.

Direktor marketinga u pariškom klubu Fabien Allegre odbacio je navode o ovim ciframa.

"Ludo je uopšte i govoriti o takvim brojkama. Istina je da prodaja ide zaista fenomenalno, bolje nego ikad, ali smo daleko od prodatih milion dresova", rekao je Allegre i dodao je:

"Dogovor sa Messijem je završen veoma brzo. I mi smo reagovali brzo, ali sa našim partnerima radimo kako bismo imali dovoljan broj dresova na tržištu. Nismo mađioničari", rekao je Allegre.

Oglasi

Lionel Messi objasnio izbor broja 30

Argentinski majstor je nakon dvije decenije napustio Barcelonu koja mu nije mogla ponuditi novi ugovor i kao novi klub je odabrao PSG.

U redovima pariškog kluba Leo je odabrao dres sa brojem 30. Odbio je Neymarovu ponudu za brojem 10 i imao je svoje razloge što je to učinio.

"Broj 30 je prvi sa kojim sam igrao u Barceloni. Nakon toliko vremena i ove velike promjene, osjećam kao da počinjem sve iznova. Zato sam smatrao da je pravi izbor broj 30 kao znak novog početka", rekao je Lionel Messi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

A u Parizu je broj 30 nešto što svi žele. Argentinac je porušio sve rekorde sa prodajom dresova i fan shopovi su svakodnevno puni navijača koji žele Messijev dres.

Dolazak Lea u Pariz izazvao je pravo oduševljenje među navijačima i svi očekuju da im Messi donese trofej Lige prvaka kojeg silno čekaju.

Top Komentari

dinass
Neki dan sam napisao ni ste vi ni Real ni Barca pa mi nalupali minuse idioti koji prate fudbal 5 godina unazad kad su prestali da gledaju crtice
3 2
Malmi_Suomi
Napisao sam i ja komentar za Antu vezano za dinass-a ali očigledno da nije prošlo ali nema veze ima u mojoj historiji pisanja šta sam napisao a da nije prošlo, vjerovatno zbog Ante lektora. I vidi se da imaju 4 komentara napisana a kada uđemo vidimo samo postojeća dva. Hvala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi