Lionel Messi objasnio izbor broja 30
Foto - EPA

Nije bilo dileme koji broj će uzeti

Lionel Messi objasnio izbor broja 30

Midhat Šljivak

Lionel Messi postao je novi član francuskog PSG-a.

Argentinski majstor je nakon dvije decenije napustio Barcelonu koja mu nije mogla ponuditi novi ugovor i kao novi klub je odabrao PSG.

U redovima pariškog kluba Leo je odabrao dres sa brojem 30. Odbio je Neymarovu ponudu za brojem 10 i imao je svoje razloge što je to učinio.

"Broj 30 je prvi sa kojim sam igrao u Barceloni. Nakon toliko vremena i ove velike promjene, osjećam kao da počinjem sve iznova. Zato sam smatrao da je pravi izbor broj 30 kao znak novog početka", rekao je Lionel Messi.

A u Parizu je broj 30 nešto što svi žele. Argentinac je porušio sve rekorde sa prodajom dresova i fan shopovi su svakodnevno puni navijača koji žele Messijev dres.

Navodno je već prodato više od milion dresova, kako u fan shopu, tako i u online prodaji i ove cifre su zaista nevjerovatne.

Oglasi

Dolazak Lea u Pariz izazvao je pravo oduševljenje među navijačima i svi očekuju da im Messi donese trofej Lige prvaka kojeg silno čekaju.

Messi je u aprilu odbio dvije ponude

Lionel Messi potpisao je dvogodišnji ugovor sa PSG-om i legendarni Argentinac u francuskom klubu započinje novo poglavlje u karijeri.

Niko nije mogao ni naslutiti da će Leo napustiti Barcelonu. Bio je spreman novi ugovor, ali zbog finansijskih problema katalonski tim nije mogao da priušti potpis 34-godišnje legende kluba.

PSG je spremno i brzo reagovao. Odmah nakon objave Barcelone da je Messi slobodan su krenuli u ofanzivu i na kraju su uspjeli angažovati čarobnjaka iz Rosarija.

Ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano donio je informaciju nakon koje je jasno da Leo nije ni pomišljao na odlazak iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi je još u aprilu imao razgovore sa drugim klubovima. Upravo PSG, te Manchester City su pokušali da ga osiguraju za ovo ljeto, ali on je saopštio da ostaje na Camp Nou.

Međutim, nekoliko mjeseci kasnije čudo se desilo. Barcelona nije imala sredstava da potpiše Argentinca i on je završio u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti